Skip to main content

Archives

Geen archieven om te tonen.

Categories

  • Geen categorieën

FAQ

Algemeen

Waar ligt Hof Driekamp?

Hof Driekamp is gelegen aan de Driekamp in Krimpen aan den IJssel, naast de hockeyvelden van MHCK en nabij het Gezondheidscentrum Krimpen.

Welke voorzieningen zijn er in de buurt?

Er zijn twee grote winkelcentra (De Korf en Crimpenhof) met diverse supermarkten, winkels, horecagelegenheden en andere voorzieningen. Het gezondheidscentrum is op loopafstand, hier zijn verschillende huisartsen gevestigd en andere specialisten als ergo- en fysiotherapeuten. Verder zijn er in de omgeving van Krimpen aan den IJssel golfbanen, meerdere sportverenigingen en sportcentra voor ontspanning en vermaak.

Wat is de bereikbaarheid van het project?

Met de auto bent u binnen tien minuten op de A16. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op nog geen 5 minuten lopen.

Waar kan ik parkeren?

Aan de rand van het plangebied worden de parkeerplaatsen gerealiseerd.

Waar kan ik mijn fiets/scootmobiel stallen?

Elke koper heeft een eigen berging waar de fiets en/of scootmobiel gestald kan worden. Daarnaast zijn er in het plangebied vier openbare plekken aangewezen om fietsen te stallen. Hierbij wordt rekening gehouden met voldoende opstalruimte voor alle bewoners en bezoekers.

Is er al een bestemmingsplan?

Het bestemmingsplan is gereed.

Wanneer start de bouw?

Naar verwachting zal begin 2026 gestart worden met de bouw van Hof Driekamp. Dit is afhankelijk van een onherroepelijke omgevingsvergunning.

Wanneer is de oplevering?

Wanneer de bouw begin 2026 start, is de prognose dat de woningen in de lente van 2027 worden opgeleverd. Houd er rekening mee dat de woning niet gelijk instapklaar is en er minimaal twee tot drie maanden bij hoort.

Is er een zelfbewoningsplicht?

Ja. Er is een zelfbewoningsplicht voor een periode van 5 jaar na de eerste ingebruikneming van de woning.

Is er sprake van erfpacht in het project?

Het is koopgrond dus geen erfpacht.

Is Hof Driekamp energieneutraal?

Hof Driekamp voldoet minimaal aan de gestelde BENG-normen, maar zijn ook energieneutraal voor de gebouwgebonden energievraag (denk aan installaties).

Wat betekent BENG – Bijna Energie Neutraal Gebouw?

De woningen op Hof Driekamp voldoen aan de gestelde BENG-normen. Deze nationale norm is bepalend voor het energieverbruik van de woning, zoals de energie voor verwarming/koeling, ventilatie en warm water.

Vinden er sloopwerkzaamheden plaats voorgaand de bouw?

Voorafgaand aan de sloop zal de gemeente het terrein bouwrijp maken. Hierbij zullen ze o.a. een nieuwe watergang graven en bestaande bosschages een kwaliteitsimpuls geven.

Welke makelaar verkoopt de woning?

Van Herk Nieuwbouwmakelaars verkoopt de woningen.
T: 0180 – 53 00 00
E: nieuwbouw@vanherk.nl
Voor de verkoop wordt nog een verkoopevent georganiseerd.

Hoe meld ik me aan als geïnteresseerde?

Aanmelden als geïnteresseerde voor Hof Driekamp kan digitaal via de website. Dit doe je door jouw gegevens achter te laten in de aanmeldomgeving.

Waar kan ik mezelf inschrijven voor een woning?

Inschrijven kan online via je persoonlijke account op de website (www.hofdriekamp.nl) vanaf moment van start verkoop met behulp van de button ‘digitaal inschrijven’. Deze zal tijdens de inschrijftermijn op de projectwebsite te vinden zijn.

Is er een gezamenlijke VVE?

Er komt een VVE/beheersvereniging t.b.v. de gemeenschappelijke/collectieve ruimte. Daarnaast ook voor de App Area of People. De kosten voor de app zijn het eerste jaar voor rekening van de ontwikkelaar. De kosten voor de VVE/beheersvereniging zijn nog niet bekend.

Wat is de app Area of People?

Area of People is een online community die ervoor zorgt dat de bewoners verbonden zijn en hierdoor samen een gemeenschap vormen. In de app kunnen bewoners berichten delen via de communityfeed of in specifieke groepen, voor het oppassen op huisdieren, klustips, directe hulp of sociale activiteiten. Ook heeft de app een activiteitenplanner en een reserveringssysteem voor het paviljoen.

Zijn er binnenkort nog andere bijeenkomsten over dit project?

Op de dag van de verkoop is er een verkoopevent. De exacte locatie, datum en tijd worden te zijner tijd gecommuniceerd. Daarnaast wordt alvorens de start van de bouw nog een informatiebijeenkomst voor alle kopers georganiseerd.

Woningen

Welke soorten woningen komen er en hoeveel?

Het plan bestaat uit 7 blokken van in totaal 40 rijwoningen.

Wat voor voorzieningen zitten er in het project?
  • Inpandige berging/technische ruimte voor een wasmachine, droger, warmtepomp, warmteterugwinningssysteem, omvormer en verdeler
  • Privé berging (extern)
  • Sanitair en tegelwerk
  • Buitenruimte aan de voorzijde én een eigen privé terras aan de achterzijde (bij de levensloopwoningen)
  • Gezamenlijke binnentuinen
  • Houtenpaviljoen voor collectief gebruik
Is er een lift aanwezig?

Er is geen lift aanwezig.

Hoe groot zijn de woningen?

De woningen variëren in woonoppervlak van circa 85 tot 117 m².

Komen er ook (sociale) huurwoningen?

Nee, er komen geen (sociale) huurwoningen. In de project worden alleen koopwoningen gerealiseerd.

Wat voor duurzaamheidsmaatregelen worden er getroffen?

Hof Driekamp staat voor een toekomst waarin duurzaamheid en comfort hand in hand gaan. Elk aspect van deze eengezinswoningen is zorgvuldig ontworpen met oog op duurzaamheid, efficiëntie en comfort. De woningen worden standaard uitgerust met bodemwarmtepomp, zonnepanelen, triple glas, vloerverwarming, warmteterugwinningssysteem voor de ventilatie en de douche. Naast zonnepanelen bestaan delen van daken uit groen, wat bijdraagt aan biodiversiteit en een betere isolatie. Bovendien vindt waterberging plaats in wadi’s en worden nestkasten voor vogels meegenomen in het plan.

Welk energielabel heeft de woning?

De woningen hebben energielabel A+++.

Komt er vloerverwarming in de woning?

Ja, behalve in de badkamer, toilet en technische ruimte.

Is er garantie op de woning van toepassing?

De standaard Woningborggaranties zijn van toepassing op de woning.

Hebben alle woningen en eigen buitenruimte?

Alle woningen hebben een buitenruimte aan de voorzijde én een eigen privé terras aan de achterzijde (alleen de levensloopwoningen) van de woning vanaf 5 m2 tot 10 m2.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn opties om de slaapkamer en badkamer op de begane grond te maken. U kunt te zijner tijd de optielijst en -tekeningen downloaden. Daarnaast is er vanuit de aannemer een woonconsultant aangesteld waar u alle opties mee kunt doornemen.

Zijn er al prijzen voor meerwerkopties bekend?

Vanaf de start van de verkoop zijn de opties en prijzen bekend en worden deze bij de verkoopinformatie op de website geplaatst.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja, de woning wordt opgeleverd met standaard sanitair- en tegelwerk.

Wat voor groen wordt er verwerkt in het project?

Groen wordt door het gehele project gewaarborgd door de auto zoveel mogelijk uit het gebied te houden. Parkeren zal daarom ook aan de randen van het plan gesitueerd worden. Daardoor is er dus meer ruimte voor gras, bomen en groenstrook centraal in het plan. Hier zal ook een wadi gerealiseerd worden, wat dient als wateropvang en waterbuffer.

Komt er een gemeenschappelijke/collectieve ruimte in het plangebied?

Momenteel is er een stuk van de grond gereserveerd voor een gemeenschappelijke/collectieve ruimte. Deze collectieve ruimte is wel openbaar toegankelijk. Bij de verdere planvorming zal de uitwerking hiervan plaatsvinden. De nieuwe bewoners kunnen meedenken. Dit zal in de uitwerking door de ontwikkelaar meegenomen worden.

Is er al nagedacht over de invulling van de openbare ruimte?

Deels. De gemeente zal de verdere uitwerking doen van het openbaar gebied rondom. Het gebied heeft veel groen en water rondom. Dat maakt deze plek koeler in de zomer en droger wanneer er stortbuien op straat komen. Een aangenaam gebied om te wonen.

Is de openbare ruimte alleen toegankelijk voor bewoners?

De openbare ruimte is er voor iedereen.

Op welke manier willen jullie groen toevoegen in het plan?

Denk aan straten met openbare groenstroken en een looproute door het gebied.

Start verkoop

Wanneer gaan de woningen in verkoop?

Naar verwachting gaan de woningen rond mei-juni 2025 in verkoop.

Hoe worden de woningen verkocht?

Vanaf start verkoop is alle verkoopdocumentatie als download beschikbaar op de website. Denk hierbij aan de definitieve VON prijslijst, de technische omschrijving en de kopers optielijst. Na de toewijzing vindt een persoonlijk gesprek plaats waarbij een optie genomen kan worden op een specifiek bouwnummer. Optietermijn duurt maximaal een kalenderweek. Binnen de optietermijn dien je een keuze te maken om over te gaan tot de koop van de woning of het appartement. Het tekenen van het koopcontract vindt in principe digitaal plaats.

Geldt er een verkooppercentage?

Ja, minimaal 70% van het project dient verkocht te zijn voordat de bouw kan beginnen.

Heb ik na het teken van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Financiering

Hoe weet ik of ik een woning kan betalen?

We raden u aan om een hypotheekgesprek aan te vragen bij ING of Koos Rook Financiële Diensten. In dit gesprek krijgt u een goed beeld of u de woning kunt betalen en wat de mogelijkheden zijn.

Wanneer moet ik mijn financiering rond hebben?

Nadat u de overeenkomsten heeft getekend, kunt u een hypotheek aanvragen. Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, wordt u door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te tekenen. Op dat moment is het nodig om de hypotheek rond te hebben, dit wil u uiteraard zo spoedig mogelijk geregeld hebben zodat u de zekerheid van financiering heeft.

Stel dat ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Wanneer u onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kunt u binnen een periode van twee maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden.

Dit moet dan wel gebeuren op basis van een afwijzing van tenminste 2 geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?
Zodra u naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaalt u de koopsom van de grond. De aanneemsom betaalt u vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvangt u van de aannemer een factuur, die u vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. U kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan uw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.
Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?
Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet u altijd rekening houden met extra kosten. Zo heeft u bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maakt u kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.
Waarom wordt er gevraagd om een financiële check en wat kan ik daarmee?
We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun eerste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten. Om teleurstellingen te voorkomen willen wij graag inzicht in uw financiële situatie. Een financiële check laat ons zien dat u de woning kunt financieren of met eigen middelen kunt betalen. Het inleveren van een financiële check, zorgt er dus voor dat u een meer concrete kandidaat wordt. Door de financiële check vervolgens bij start verkoop in het digitale inschrijfformulier op te nemen, wordt u als voorrangskandidaat aangemeld.
Waar moet een financiële check aan voldoen?
De financiële check dient door een gecertificeerd hypotheekverstrekker ingevuld en ondertekend ingeleverd te worden. De hypotheekverstrekker mag hiervoor zijn eigen format gebruiken.
Wanneer lever ik mijn financiële check in?
Nadat de verkoop is gestart, levert u bij de online inschrijving op de website uw financiële check in. Dit doet u door de financiële check te uploaden tijdens de inschrijfperiode met uw persoonlijke account. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.
Welke zekerheid heb ik dat mijn woning wordt afgebouwd?
De aannemer bouwt alle woningen onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heeft u hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet u dat uw woning gegarandeerd wordt afgebouwd, mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. U heeft bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl.
Heb ik garantie op de woning en zo ja hoelang?
Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg.

Niet gevonden wat je zoekt?

Als je niet gevonden hebt wat je zocht, raden we je aan om contact op te nemen met Van Herk Nieuwbouwmakelaars (bel: 0180-53 00 00 of mail naar nieuwbouw@vanherk.nl). Het makelaarsteam staat altijd klaar om je te helpen en je zo snel mogelijk verder te assisteren.